Przepis i sposób przygotowania na: Pieprzne spotkanie Mazura z Góralką
Szparagi kroimy w kostkę, a rybę obieramy z mięsa odrzucając ości, głowę i skórę. (odpadki można zostawić do zupy rybnej)
W blender wrzucamy śmietanę i pokruszoną bryndze, dodajemy sielawę zostawiając małe fileciki wielkości palca, po jednym na każdy talerz. Całość miksujemy na niezbyt gładką pastę.
W garnku gotujemy osoloną wodę z łyżeczką oliwy, przygotowujemy makaron wg wskazań na opakowaniu.
Na małą patelnie wrzucamy ćwiartki cytryny i obracając grillujemy około 5 minut aż ładnie zbrązowieją. Talerz skraplamy odrobiną oliwy. Wykładamy ugotowany makaron, nakładamy po 2 łyżki rybnej pasty i 2 łyżki szparagów, całość obficie posypujemy marynowanym pieprzem (około 1 łyżeczka) Dekorujemy odłożonym filecikiem i posypujemy tartym serem.
Podajemy z grillowanymi cytrynami i marynowanymi dodatkami, na przykład patisonami.
Jak zawsze życzę smacznego :)