Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony w rękawie udziec z kozy
Udziec kozi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski.
Przyprawy, olej, sól ziołową, pieprz ziołowy umieścić w misce, dokładnie wymieszać i natrzeć udziec z każdej strony, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Udziec włożyć do rękawa, dodać połówki cebul, włożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 220°C, grzanie góra/dół, piec 30 minut.
zmniejszyć temperaturę na 190°C i piec dalej ok. 60 minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150°C termoobieg piec z 10 minut.
Powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu, do smaku przyprawić przyprawą w płynie.