Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony udziec z indyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 4 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej 3 łyżki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony udziec z indyka

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do oleju. Dodać również wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Natrzeć mięso powstałą marynatą i odstawić na noc do lodówki. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 01.06.2014 12:52
oj mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak