Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony dorsz atlantycki na obiad...

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 sztuki duże
olej rzepakowy 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
surówka - ile potrzeba
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony dorsz atlantycki na obiad...

świeży dorsz atlantycki większe porcje opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć

każdy filet natrzeć olejem rzepakowym, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 30 minut

w urządzeniu do pieczenia na 180 C piec około 25-35 minut, urządzenie piecze na termoobiegu w minimalnej ilości tłuszczu, w piekarniku też można upiec na termoobiegu w 200 C

podać z ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami z natką pietruszki, surówką np. kiszona kapusta i ogórek zielony

dorsz jest bardzo soczysty, aromatyczny i smakuje na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.06.2017 23:59
pycha rybka
Wiesława1 10.06.2017 08:39
super przyrządzona rybka choć nie przepadam za dorszem atlantyckim-wolę nasz bałtycki lub norweskiego czarniaka
halina17 09.06.2017 19:29
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak