Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka indycze z nutą orientu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

uda indycze 2 szt
oliwa 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat szczypta
curry szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
przyprawa do gyrosa szczypta
pieprz
sól
sok z cytryny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka indycze z nutą orientu

Uda indycze dokładnie umyć i osuszyć. Do naczynia dodajemy musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek granulowany, sól, pieprz i po szczypcie reszty przypraw, tak przygotowaną marynatę dokładnie mieszamy i nacieramy nią dokładnie nasze udka, po czym wkładamy do żaroodpornego naczynia i umieszczamy na pół godz w lodówce. Następnie pieczemy 50min w temp 200st w tym samym naczyniu pod przykryciem, lub przykrywamy wierzch folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.03.2014 13:37
bardzo smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak