Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mięso indycze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z udźca indyka 1/2 kg
majonez 2 łyżki
pomidory suszone Smak 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki
tymianek posiekany
lubczyk świeży
szczypiorek posiekany
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mięso indycze

Kroki postępowania

1
Zioła posiekać. Mięso umyć i osuszyć. Od wewnątrz posypać przyprawami, posmarować majonezem, posypać ziołami i pokrojonymi pomidorami. Mięso zwinąć i związać nitką. Od wierzchu również przyprawić, posmarować majonezem, obsypać ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 1 - Pieczone mięso indycze foto
2
Mięso przełożyć do rękawa, na wierzchu położyć masło. Zapiekać około godziny. Po tym czasie rozciąć folię i zapiekać jeszcze 20-30 minut.
Krok 2 - Pieczone mięso indycze foto
3
Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek. Smacznego :)
Krok 3 - Pieczone mięso indycze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 10.01.2015 18:32
Fajna propozycja
monika141 10.01.2015 16:37
pysznie wygląda
AgaS10 10.01.2015 15:08
fajne mięsko:)
Beatris 10.01.2015 14:51
Bardzo apetyczna pieczeń:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak