Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mięso i pieczarki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka ok 1 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg mniejszych
masło
sól
marynata
musztarda 2 łyżki
miód ok 2 łyżki
olej 4-5 łyżek
czosnek ok 3 ząbki
papryka mielona 2 łyżeczki
Dodatki:
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mięso i pieczarki

Udka myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Składniki marynaty łączymy i nacieramy udka. Odkładamy na ok 30 min do lodówki.
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 60 min w 190 stopniach. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie.
Pieczarki myjemy i wrzucamy (część pieczarek wrzucamy do mięsa) na patelnię, gdy wytworzony płyn odparuje dodajemy ok łyżkę masła, oprószamy solą i rumienimy.
Po wyłożeniu mięsa na półmisek obsypujemy je pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.06.2017 20:37
świetne danie
ben-ka 12.05.2017 23:08
Takie jedzonko to ja lubię.
Ola1young 12.05.2017 18:22
pyszny obiad :)
beatkaa153 12.05.2017 13:25
Smaczny obiadek:)
Madzai 12.05.2017 09:38
bardzo smaczne
Wiesława1 12.05.2017 08:15
Pyszne danie
IKrakowianka 11.05.2017 23:31
super danie
Bożena Matuszczyk 11.05.2017 22:39
Oj pyszności ,pysznosci kuszące smakiem i wyglądem;)
ilka01 11.05.2017 22:20
Pyszności......
agnieszka214 11.05.2017 22:08
Pycha obiad
wwwiolka 11.05.2017 22:02
Bardzo fajny przepis.
Franciszek 11.05.2017 20:48
Dobry obiad
MagdalenaIC 11.05.2017 20:32
Pysznie :)
Marta1986 11.05.2017 19:26
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak