Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 4 szt
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
jajko 1 szt
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.

Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone.
Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.03.2014 08:32
uwielbiam takie
mysza75 01.10.2013 12:19
Pysznie wyglądają :-)
Sylwia26 01.10.2013 11:17
ślinka leci :)
IwonaDD 01.10.2013 11:02
fajny pomysł na wykorzystanie kalarepy
aisza1 01.10.2013 10:49
mniam mniam
Renataj 01.10.2013 10:42
Pomysłowe, apetyczne i pewnie smaczne.
joanna30 01.10.2013 10:42
Mniam, pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak