Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 0,5 kg
ser żółty 5 plasterków
przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 2 szczypty
cebula 1 mała
jajko 1 sztuka

Porada

pieczeń jest świetnym dodatkiem do frytek lub pieczonych ziemniaków,u nas podane z pure.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z serem

Kroki postępowania

1
Cielęcinę umyć i zmielić w maszynce do mięsa na średnich oczkach.dodać posiekaną cebulę,ser,jajko oraz przyprawy.
Krok 1 - Pieczeń cielęca z serem foto
2
całość dokładnie wymieszać,przełożyć do keksówki i odstawić do lodówki na godzinę
Krok 2 - Pieczeń cielęca z serem foto
3
po tym czasie górę mięsa obsypać dodatkowo przyprawą gyros/kebab
Krok 3 - Pieczeń cielęca z serem foto
4
na górze ułożyć 2 plasterki sera
wstawić do piekarnika nastawionego na 170 stopni i piec przez 45 minut
podawać gorące pokrojone w 2-3 cm kawałki
smacznego
Krok 4 - Pieczeń cielęca z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 24.04.2015 11:47
Cudnie i obłędnie
irenka 23.04.2015 21:03
pyszne mięsko
marenka 23.04.2015 18:45
świetne danie
Jadwiga/Jaga85 23.04.2015 17:12
pyszny obiad!
norweska20 23.04.2015 16:28
smakowite połączenie
Kasnaj 23.04.2015 13:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak