Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
zielenina do wywaru
boczek wędzony 200 g
pieczarki 300 g
masło 1 łyżka
olej do smażenia
majeranek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku

Kroki postępowania

1
Skrzydełko zagotować z zieleniną i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, pietruszką i marchewką. Doprawić i gotować od miękkości.
Krok 1 - Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku foto
2
Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle.
Krok 2 - Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku foto
3
Usmażone pieczarki przełożyć do warzyw i zagotować.
Krok 3 - Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku foto
4
Następnie obrać mięso z e skrzydełka i całość dokładnie zblendować. Boczek pokroić w cienkie plastry i usmażyć na głębokim oleju.
Krok 4 - Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku foto
5
Zupę podawać z chipsami z boczku i np. startym żółtym serem.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Pieczarkowo-jarzynowy, czyli krem z chipsami z boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.11.2016 10:52
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak