Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w sosie śmietanowo-serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
śmietana 30% 250 ml
ser żółty 15 dkg
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w sosie śmietanowo-serowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na patelni, aż zmiękną. Solimy.
Krok 1 - pieczarki w sosie śmietanowo-serowym foto
2
Wlewamy śmietankę i wsypujemy tarty żółty ser. Mieszamy na ogniu do czasu aż ser się roztopi i sos zgęstnieje. Dodajemy pieprz do smaku.
Krok 2 - pieczarki w sosie śmietanowo-serowym foto
3
Tak przyrządzone pieczarki są świetnym dodatkiem do mięs. Smacznego!
Krok 3 - pieczarki w sosie śmietanowo-serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak