Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki po rusku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ziemniaki 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
kapusta kiszona 15 dag
sól i pieprz do smaku
ocet jabłkowy do smaku
marchew 2 sztuki
olej 0,5 szklanki
cukier do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki po rusku

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i pokroić. Podobnie robimy z pieczarkami.
Krok 1 - Pieczarki po rusku foto
2
Cebulkę obrać i posiekać, kapustę kiszoną poszatkować.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Dodać do pieczarek i ziemniaków.
Krok 2 - Pieczarki po rusku foto
3
Dodać poszatkowaną kapustę natkę pietruszki i wymieszać.
Krok 3 - Pieczarki po rusku foto
4
Dodać olej, ocet i doprawić do smaku.
Wymieszać.
Krok 4 - Pieczarki po rusku foto
5
Można od razu podawać
Krok 5 - Pieczarki po rusku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.01.2014 08:01
super, podoba mi się :)
Zdzisław 12.01.2014 05:48
lubie takie jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak