Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piaskowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 gramów
mąka ziemniaczana ok. 20 dag
mąka ok. 20 dag
jajko 4 sztuki
cukier 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piaskowiec

Margarynę zmiksować z solą, a następnie stopniowo dodawać cukier. Dokładnie wymieszać i dodać żółtka. Składniki połączyć.

Obie mąki połączyć ze sobą. Dodawać stopniowo do miski z margaryną. 

W oddzielnej misce białka ubić na pianę. Gotową pianę przełożyć do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. 

Ciasto przełożyć do formy (prostokątnej lub okrągłej na babkę) i piec w 170 stopniach przez około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 23.12.2013 13:15
Pyszna babeczka:) w sam raz do herbatki:)
Ola1984 22.12.2013 22:55
Uwielbiam takie szybkie w przygotowaniu ciacha :)
Renata22 22.12.2013 20:02
Wygląda na bardzo puszysty!
Aannkaa82 22.12.2013 19:59
Uwielbiam ciasto piaskowe ;)
sanielcia 22.12.2013 18:12
super przepis
Justynka958 22.12.2013 17:43
zjadłabym z chęcią :)
everay 22.12.2013 16:12
szybkie i pyszne
Jusiaa 22.12.2013 14:51
Pyszności, pycha :)
Romanowka 22.12.2013 12:22
Proste, a jakie fajne do herbatki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak