Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukolą, kasztanami i kozim serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 130 g
kasztany jadalne 90 g
ser kozi 80 g (długo dojrzewającego)
czosnek 2 ząbki
oliwa 100 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
ryż jaśminowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukolą, kasztanami i kozim serem

Kroki postępowania

1
Kasztany obieramy z łupin i łusek oraz delikatnie prażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Krok 1 - Pesto z rukolą, kasztanami i kozim serem foto
2
Ser kozi ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 - Pesto z rukolą, kasztanami i kozim serem foto
3
Rukolę dobrze myjemy i osuszamy.

Następnie przystępujemy do przygotowania pesto:

Do rozdrabniacza dodajemy kasztany jadalne i miksujemy. Dalej dodajemy rukolę, kozi ser, 2 ząbki czosnku i około 50 ml oliwy z oliwek - wszystko miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy pozostałą część oliwy przez cały czas miksując. Całość doprawiamy do smaku solą i dość obficie, świeżo zmielonym pieprzem.

Gotowe pesto podajemy, wymieszane z gorącym ryżem jaśminowym.

Życzę smacznego! :)
Krok 3 - Pesto z rukolą, kasztanami i kozim serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.11.2014 15:08
bardzo ciekawy przepis
R'n'G Kitchen 24.11.2014 09:57
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak