Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne tricolore z papryką i serem Dziugas

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki pistacjowe 100 g
ser Dziugas 100 g
olej z pestek winogron 200 ml
oliwa 3 łyżki
makaron penne 400 trójkolorowy
cebula czerwona 1 sztuka
papryka 3 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Penne tricolore z papryką i serem Dziugas

1. Orzeszki pistacjowe łuskamy, blanszujemy i obieramy ze skórek. Do malaksera wkładamy ser połamany na kawałki, wsypujemy orzeszki i miksujemy wlewając olej cienkim strumieniem, aż uzyskamy gęsty, lekko grudkowaty sos.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę kroimy w piórka. Następnie warzywa dusimy na oliwie przez około 5-7 minut.
4. Mieszkamy makaron z sosem i warzywami. Przekładamy na talerze i dekorujemy cienkimi, małymi płatkami sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.10.2012 10:14
Bardzo ciekawe danie, smakowicie wygląda
parysek10 12.09.2012 15:26
musi smakować wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak