Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka w sosie czosnkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
cebula biała 1
posiekanego koperku 2 łyżka
sos
majonezu 3 łyżka
sól do smaku
czosnku 3 ząbek
mix chili Scotch Bonnet do smaku
ketchup 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka w sosie czosnkowym

Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko wymieszać i odstawić.
D o drugiej miski posiekać kapustę pekińską, dodać pokrojone obie cebule, pokrojoną w paseczki paprykę i posiekany czosnek.
Do tych składników dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać surówkę.
Spożywać po przegryzieniu się smaków, czyli po około 10 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak