Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka pełna zdrowia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
czerwonej cebuli 1/2
kukurydzy z puszki 2 łyżka
kiwi 1
marchewka 1
jabłko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka pełna zdrowia

1/2 małej kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 szt kiwi
1 marchewka
1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz czarny do smaku
kilka łyżek oleju

Warzywa obrać, umyć i pokroić lub zetrzeć na tarce. Jabłko po umyciu zetrzeć razem ze skórka a kiwi obrać i pokroić na ćwiartki a potem na plasterki. Z umytej cytryny wycisnąć sok. Przygotowane składniki umieścić w misce, dodać kukurydzę i rzeżuchę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową zostawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. W razie konieczności doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami. ( ja podałam z ziemniakami i panierowanymi skrzydełkami z kurczaka ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 03.06.2013 17:33
super sałatka
safcia 03.06.2013 17:28
pekinki z kiwi jeszcze nie jadłam pewnie jest pyszne muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak