Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka pełna zdrowia
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 szt kiwi
1 marchewka
1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz czarny do smaku
kilka łyżek oleju
Warzywa obrać, umyć i pokroić lub zetrzeć na tarce. Jabłko po umyciu zetrzeć razem ze skórka a kiwi obrać i pokroić na ćwiartki a potem na plasterki. Z umytej cytryny wycisnąć sok. Przygotowane składniki umieścić w misce, dodać kukurydzę i rzeżuchę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową zostawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. W razie konieczności doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami. ( ja podałam z ziemniakami i panierowanymi skrzydełkami z kurczaka ).