Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczotto z papryką i dymką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 150 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
chili nitki 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr

Porada

Jeżeli lubimy można dodać ząbek czosnku.

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczotto z papryką i dymką

Cebulę drobno posiekać (szczypiorek odłożyć),zeszklić na oleju rzepakowym,dodać pęczak,cały czas mieszając podsmażać 2-3 minuty.Partiami wlewać bulion(tyle aby kasza się nie przypaliła a gotowała)gotować aż płyn odparuję i dodawać kolejną porcję. Wraz z ostatnią porcją bulionu dodać pokrojone w kostkę papryki.Całość doprawić solą i kolorowym zmielonym pieprzem.na koniec wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem i niteczkami chilli.podawać gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.10.2015 09:41
fajny pomysł
Maridka19 18.10.2015 09:05
Super pomysł na obiad :)
wwwiolka 13.10.2015 21:48
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 13.10.2015 21:42
fajne połączenie
agnieszka214 13.10.2015 20:33
Lubię dobra kasze
JulkaTomeczek 13.10.2015 19:21
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak