Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szklanka
dynia 1/3 szt
pieczarki 15 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
papryka żółta 1 szt
olej
masło klarowane 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat
czosnek 3 ząbki
szynka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z dynią i jesiennymi warzywami

Dynię obieramy i jej kawałek kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne. Kroimy w kosteczkę lub paseczki. Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę z dynią. Dodajemy czosnek i pokrojone pieczarki następnie paprykę . Mieszamy smażymy. Dodajemy szynkę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podlewamy odrobiną wody , dusimy,aż dynia zmięknie. Następnie dodajemy ugotowany pęczak. Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i rozmarynem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 03.12.2015 12:56
ładnie wygląda , mniam
pestka 17.11.2015 08:23
fajne jesienne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak