Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cieciorki

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 400 gram
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
marchew 1 sztuka
jajko 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
majeranek 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/3 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cieciorki

Ciecierzycę moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy około 30 minut aż będzie miękka.
Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą.
Ugotowaną ciecierzycę, podsmażone pieczarki i marchew mielimy lub miksujemy w blenderze.
Do warzyw dodajemy jajka, olej i przyprawy, mieszamy.
Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.07.2016 17:02
podoba mi się
Mniam 04.02.2016 09:55
Kiedyś też taki upiekę, bo ciecierzycę bardzo lubię :)
Krzysztof15 04.02.2016 07:48
super pasztecik
Kolorowa 03.02.2016 19:47
Pyszne dodatki !
MałaMi89 03.02.2016 13:46
Musi być bardzo smaczny ;) ostatnio chciałam zrobić z ciecierzycy, ale trochę inaczej jak widzę (niestety poczeka sobie na wykonanie;))
Benita 03.02.2016 13:26
fajna i zdrowa propozycja
SylwiaMagdaSabin 03.02.2016 13:12
Muszę przygotować
Futka 03.02.2016 12:58
Świetny, smakowity i pożywny pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak