Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 50 dag
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
masło 10 dag
ser śmietankowy 20 dag
sok z cytryny 1 łyżka
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
łosoś wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny.

Kroki postępowania

1
Dokładnie obrane z ości makrele ,zmiksować z masłem ,serkiem i rozpuszczoną żelatyną.
Krok 1 - Pasztet rybny. foto
2
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać do masy.
Krok 2 - Pasztet rybny. foto
3
Podłużną foremkę wyłożyć folią. Nałożyć na spód 1/3 masy .
Krok 3 - Pasztet rybny. foto
4
Ugotowane marchewki obwinąć plastrami łososia
Krok 4 - Pasztet rybny. foto
5
i położyć na masie rybnej. Przykryć resztą masy
Krok 5 - Pasztet rybny. foto
6
Wstawić do lodówki.
Krok 6 - Pasztet rybny. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 18.01.2014 10:14
Świetny pomysł na wykorzystanie zwyczajnej makreli.Piękny pasztecik.
tessinka 17.01.2014 22:24
fajny przepis na zdrowy pasztet
teresa18 17.01.2014 20:22
Cos fajnego
stef 17.01.2014 18:13
Dobry pasztecik,taki bez pieczenia.
paulina2157 17.01.2014 16:46
fajny pasztecik, lekki taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak