Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet od babci Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
wieprzowina 1,5 kg
podgardle 0,5 kg
cebula 3-4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kajzerka 3-4 sztuki
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet od babci Ani

Wszystkie składniki włożyć do garnka i dusić do miękkości. Dodać 2-3 kajzerki. Zmielić przez maszynkę dwa razy. Doprawić do smaku. Dodać gałkę muszkatołowom, sól pieprz do smaku. Włożyć do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych byłką tartą. Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni celsjusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wulkanxd 05.08.2012 15:32
wygląda przepysznie:)
SmacznaPyza 02.08.2012 22:49
z jakich części tuszy wieprzowina i wołowina będą najlepsze na pasztet?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak