Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z podrobami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podroby 70 dag
cebula biała 3 sztuki
jaja 5 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
mąka pszenna 60 dag
drożdże 10 dag
margaryna 20 dag
śmietana 18 proc 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
sezam 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z podrobami

Najpierw robie farsz. Podroby (płucka i watroby) gotuje do miękkosci, studze i puszczam przez maszynke do miesa o najmniejszych oczkach. Cebulke kroje w drobna kosteczke podsmazam i dodaje do farszu, nastpie wbijam 2 jaja, mieszam i doprawiam sola i piperzem.
Ciasto: Makę wyspypuje na stolnice dodaje margaryne i siekam, dodaje reszte składników łacznie z drodzami z 4 zótkami i całosc ugniatam na jednolita masę. Odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut. Ciasto dziele na 3 czesci. Kazda czesc kadza a nich rozwałkowuje na podłuzny pas takie długi prostokąt, na całosc rozkładam farsz, njie za grubo i zwijam w rulon, kroje nożem na skośne kawałki.
Układam na blaszce wyłozonej papierem i przykrywam na 10 minut sciereczka, postawic w cpiełym miejscu. tuz przed pieczeniem smaruje paszteciki rozmąconym jajem i posypuje odrobina sezamu.
Piec w 180 stopniach az beda złotawe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 01.09.2013 17:02
dziwne bo?
SmacznaPyza 01.09.2013 15:27
zdjęcie trochę dziwne...
paulina2157 01.09.2013 13:50
Przepis godny polecenia innym. Do tego wspaniale się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak