Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z niespodzianką .

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
mięso z rosołu 300 g
wątróbka królicza 400 g
cebula 2
marchewka 4
pietruszka korzeń 2
pieczarki 500 g
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mleko 1 szklanka
kucharek do smaku
margaryna 100 g
papryka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z niespodzianką .

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy na małe kawałki i razem z obranymi pieczarkami , marchewką i pietruszką wcześniej umytą i obraną gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Paszteciki z niespodzianką . foto
2
Po ugotowaniu odcedzamy wszystko na druszlaku, a nastepnie mięso i marchewki oraz pietruszke miksujemy za pomoca blendera z przystawką .
Krok 2 - Paszteciki z niespodzianką . foto
3
Ugotowane razem z mięsem pieczarki odkładamy na bok i studzimy.
Krok 3 - Paszteciki z niespodzianką . foto
4
Zmiksowane mięso z łopatki wrzucamy do miski. Następnie ugotowane mięso z rosołu obieramy od kości i również miksujemy.
Krok 4 - Paszteciki z niespodzianką . foto
5
Watróbkę z królika kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule kroimy w pióra, podsmażamy na 100 g margaryny.
Dodajemy do cebuli watróbkę i smażymy do miękkości.
Krok 5 - Paszteciki z niespodzianką . foto
6
Watróbkę studzimy a następnie miksujemy.
Dodajemy do reszty składników.
Wbijamy jajka i namoczoną bułkę tartą.
Doprawiamy do smaku pieprzem , czosnkiem granulowanym i Kucharkiem.
Krok 6 - Paszteciki z niespodzianką . foto
7
Forme do muffinek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą .
Do każdego "dołka" wkładamy 1 łyżkę masy.
Krok 7 - Paszteciki z niespodzianką . foto
8
Po środku każdego wkładamy kapeluszem do dołu pieczarki.
Krok 8 - Paszteciki z niespodzianką . foto
9
Przykrywamy pieczarki masą mięsną tak by była równa z brzegiem blaszki.
Wstawiamy do nagzranego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 25 minut. Do piekarnika na dolna półkę wkładamy emaliowany garnek z zimną wodą .
Krok 9 - Paszteciki z niespodzianką . foto
10
Po upieczeniu wyjmujemy z formy dopiero po przestudzeniu. Dekorujemy plastrami papryki i listkami natki pietruszki.
Krok 10 - Paszteciki z niespodzianką . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.08.2013 10:09
bardzo smaczny polecam
wedith1 06.08.2013 11:59
Świetne na przyjęcia!
aisoglam 20.06.2013 18:28
Świetne te paszteciki :)
Grazyna0211 20.05.2013 10:03
bardzo efektowne paszteciki
kate.500 18.04.2013 07:48
pysznie wygladaja
olkaaa 24.12.2012 08:47
muszę spróbować
Motorek 22.12.2012 12:20
pycha
cooleczka 20.11.2012 22:14
wyglądają smacznie :)
Bernadeta 06.11.2012 08:56
ciekaw pomysł
caralajna 06.11.2012 07:39
świetny pomysł
MAR3STA 01.11.2012 11:12
świetne, na pewno zrobię takie na święta
edyta44 31.10.2012 12:31
fajne
Amellia 31.10.2012 10:00
rewelacja
IZABELA29 31.10.2012 09:16
sylwia / sytofala można cieńkim nożykiem przejechać między upieczonym pasztecikiem, a foremkami i wtedy wyjdą z łatwośćią.Ja nakryłam deską formę i przewróciłam dnem do góry.
adelajda 31.10.2012 06:58
zapowiada się super !
Katarzyna/kate1980 30.10.2012 22:14
pomysłowe
Rafał10 30.10.2012 21:21
świetnie wygląda
-Natka- 30.10.2012 20:27
wow! to jest super pomysł z tym grzybkiem w środku!
sylwia / sytofala 30.10.2012 20:22
jesteś niesamowita :) u mnie pasztet , a właściwie gotowa surowizna czeka w lodówce na zatwierdzenie M i do piekarnika :) ale w formach do muffin nie pomyślałam . Czy łatwo je wydobyć??? super :)
Małgorzata106 30.10.2012 18:45
super
Mati13 30.10.2012 18:36
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak