Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tofu i karpia wędzonego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Niektórzy nie lubią twarogu, a pomyśleliśmy o paście do kanapek, dlatego idealnym substytutem będzie tofu. Przejmuje ono smaki dominujące i uzupełnia białko w naszej diecie. Cudowny smak i zapach wędzonego karpia idealnie komponuje się z pieczywem.

Składniki:

tofu 250 gramów
karpia dzwonka 100 gramów
szczypiorek 0.25 pęczka
olej z pestek winogron 4 łyżki
majonez 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyliśmy karpia wędzonego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tofu i karpia wędzonego

Z ryby usuwamy ości, mielimy razem z tofu.
Dolewamy olej, dodajemy majonez, posiekany szczypior, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.02.2019 09:32
Ciekawa jestem smaku takiej pasty,wygląda fajnie .;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak