Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z mortadeli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 300 g
masło 2-3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z mortadeli

Kroki postępowania

1
Usuwamy z mortadeli osłonkę , kroimy na kawałki .
Krok 1 - Pasta z mortadeli foto
2
Kiełbasę przekładamy do blendera , miksujemy na gładką masę .
Krok 2 - Pasta z mortadeli foto
3
Dodajemy miękkie masło , solimy i pieprzymy , miksujemy razem .
Krok 3 - Pasta z mortadeli foto
4
Dodajemy majonez , ucieramy . Bardzo dobra ze świeżym , chrupiącym chlebkiem .
Krok 4 - Pasta z mortadeli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 06.12.2013 19:19
mogłabym zrobić, ale spróbować zjeść to już nie... nawet mój pies nie tyka mortadeli
Patriszja
Patriszja 03.12.2013 21:39
bardzo apetycznie wygląda:)
wirtualnykucharz 03.12.2013 17:55
jak dla mnie super pomysł , a co ? za dużo kalorii?
martyna94 03.12.2013 17:47
pasta zapewne dobra , niektórzy muszą trzymać dietę , więc się wkurzają , że nie zjedzą takiej psty:)
Smaczna_B 03.12.2013 17:40
najpierw zrób a potem komentuj
SmacznaPyza 03.12.2013 17:36
każdy je co lubi i jak chce, ale mortadela to zmielone resztki i tłuszcz więc dodawanie do niej jeszcze masła i majonezu dla mnie zapowiada się co najmniej dziwnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak