Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z sosem Worcester

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 szt
jaja 4 szt
por 5cm
ser żółty 50 g
szczypiorek 50 g
majonez 2 łyżki
sos worcestershire 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z sosem Worcester

Makrele obrać ze skóry, oddzielić mięso od ości. Rozgnieść widelcem, dodać sos Worcester i majonez, wymieszać.

Jajka ugotowane na twardo obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać do ryby.

Por oczyścić, pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. Wsypać do pozostałych składników.

Doprawić obficie pieprzem i wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem lub krakersami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.05.2014 21:09
Sos mam ale z makrelą go nie łączyłam jeszcze.
Krzysztof15 18.05.2014 09:52
lubie takie pasty
jasiek 17.05.2014 21:44
dobra taka pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak