Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z makrelą i natką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 0,5 szt
natka pietruszki 1 łyżka
majonez 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z makrelą i natką

Kroki postępowania

1
Makrelę obieramy dokładnie z ości. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do makreli. Rozgniatamy makrelę z jajkiem widelcem na papkę w miare jednolitą.
Krok 1 - Pasta jajeczna z makrelą i natką foto
2
dodajemy majonez oraz ewentualnie odrobinę pieprzu jak ktoś woli ostrzejszą wersje. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pasta jajeczna z makrelą i natką foto
3
Natkę pietruszki drobniuteńko siekamy,dodajemy do pastyt. Mieszamy.
Krok 3 - Pasta jajeczna z makrelą i natką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.07.2013 21:06
super na kanapeczke
Megg 25.02.2013 12:01
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak