Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Szczypiorek cienki 2 pęczki
chrzan tarty 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z chrzanem i szczypiorkiem

Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski. Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem. Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 17.01.2014 10:03
smaczna :-)
Megg 02.12.2013 09:46
smaczna pasta do pieczywa
iwi 02.12.2013 06:17
Pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak