Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PARÓWKOWE RYJKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parowki drobiowe 8 szt
pieczarki 30 dkg
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PARÓWKOWE RYJKI

Kroki postępowania

1
Parówki przecinamy na pół i z każdej strony nacinamy na 4 części i smażymy na tłuszczu.

Krok 1 - PARÓWKOWE RYJKI foto
2
Kiełbaskom po usmażeniu wywiną się końce.
Krok 2 - PARÓWKOWE RYJKI foto
3
Przekładamy do innego garnka, a na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrojoną w półksiężyce i pieczarki pokrojone na części, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dolewany wody. Tak powstałym sosem zalewamy parówki i jeszcze chwilkę razem gotujemy. Parówkowe ryjki otworzą się jeszcze bardziej.
Krok 3 - PARÓWKOWE RYJKI foto
4
Polecam i życzę smacznego
Krok 4 - PARÓWKOWE RYJKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 10.06.2015 11:26
fajna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak