Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w winno- krakersowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 1 kg
wino czerwone wytrawne 1/2 butelki
krakersy 3/4 szklanki
majeranek 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w winno- krakersowym sosie

Wykonanie:
Parówki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i przysmażyć na tłuszczu. Następnie parówki wyjąć i na tym samym tłuszczu przysmażyć krakersy, zalać winem i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Całość przyprawić, wrzucić parówki i dusić przez następne 10 minut. Danie pokrasić majonezem lub sosem chrzanowym. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.04.2015 21:01
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak