Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w panierce.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 sztuk
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w panierce.

Kroki postępowania

1
Jajka wbiłam do miseczki i rozbełtałam.Dosypałam do nich sporą dawkę przyprawy kebab-gyros.Ponieważ miałam dość długie parówki przekroiłam je na pół.Obtaczałam parówki w jajku.
Krok 1 - Parówki w panierce. foto
2
Następnie obtaczałam parówki w bułce tartej.Jeśli ktoś lubi dużą ilość panierki może dwukrotnie panierować parówki w jajku i bułce tartej,parówka wtedy będzie oblepiona grubszą panierką,większą jej ilością,ja z tego tym razem zrezygnowałam,co by już więcej kalorii nie dokładać.
Krok 2 - Parówki w panierce. foto
3
Smażyłam parówki wybełtane w jajku i bułce tartej na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na niedużym płomieniu do momentu zarumienienia panierki.
Jest to taka odmienna wersja dla parówek,które powszechnie zjada się ugotowane w wodzie.Parówki są smaczne same,jak i z ketchupem, czy sosem czosnkowym.U nas te parówki posłużyły za śniadanie,ale nadadzą się też na kolację,czy szybką przekąskę.Parówki mają wyrazisty posmak za sprawą przyprawy kebab-gyros,dzięki której ta przekąska pysznie smakuje i zachęcająco pachnie.
Krok 3 - Parówki w panierce. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 19.10.2013 17:51
już czuję ten pyszny aromat parówek opiekanych
artur7 19.10.2013 16:35
ladny deseer przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak