Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim kwiatek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
ciasto francuskie 1 op
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim kwiatek

SPOSÓB WYKONANIA:

Ciasto podziel na sześć części, po czym na każdym prostokącie połóż jedną parówkę i posmaruj brzegi jajkiem.
Każdą parówkę zawiń w ciasto.
Parówki ponacinaj w równych odstępach, ale tak, aby nie poprzecinać ich do końca.Parówki złóż na kształt koła, po czym końce zepnij wykałaczką. Parówki posmaruj jajkiem, aby podczas pieczenia nabrały złotego koloru. Wsadź do nagrzanego piekarnika. Piecz 20- 25 minut w temperaturze 180° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 29.10.2013 22:29
bardzo mi się podobają tak podane parówki :)
Kulinarna Ja 09.10.2013 21:29
super pomysł!
ben-ka 06.10.2013 10:19
wspaniale to wymyśliłaś.
Kuchenka 23.09.2013 22:59
widziałam ten świetny pomysł w necie. Jestem ciekawa czy wyjdzie to z "domowym" ciastem francuskim...
6zer
6zer 22.09.2013 21:36
świetny przepis
migotka28 22.09.2013 17:35
fajne te kwiatuszki gdzies kiedyś je widziałam ale jeszcze nie robiłam
halina17 22.09.2013 15:24
Dobry pomysł.
mitek111 22.09.2013 15:05
super pomysł:) muszę wypróbować
Monika58 22.09.2013 14:19
smaczne parówki
Mniam 22.09.2013 14:10
Bardzo ładnie wyglądają.
Joannasz3190 22.09.2013 14:05
Jak dla mnie super :)
babajaga1969 22.09.2013 13:38
pomysłowo wykonane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak