Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 gr
parówki 5 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Każdą parówkę przekroić na pół.
Ciasto pociąć na prostokąty i owijać parówki.
Wierzch posmarować jajkiem .
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st. na ok. 25 minut.
Rada:

Można dla odmiany każdą parówkę owinąć plastrem wędzonego boczku i sera żółtego a po zrolowaniu w ciasto i posmarowaniu jajkiem i oprószyć sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.05.2015 12:48
Mniami
Kuchenka 10.03.2014 18:47
bardzo fajne
Janina 10.03.2014 16:58
Smaczna zakąska;)
Agata3 10.03.2014 14:59
wyśmienite, takie lubie:)
xjustynka89x 10.03.2014 14:51
szybka i prosta przekąska:)
dodi 10.03.2014 14:24
super przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak