Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe połówki na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
makaron z zupki chińskiej 1/2 z opakowania
ser żółty 2 plastry
szynka wieprzowa 3 łyżki pokrojonej
kiełbasa śląska kilka plasterków
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
chili Prymat 1.5 małej łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe połówki na ostro

Kroki postępowania

1
Makaron z zupek chińskich przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu . Paprykę myjemy i osuszamy . Po osuszeniu kroimy na 2 połówki i wydrążamy środek .Do makaronu dodajemy przyprawę chili i mieszamy całość. Następnie na dno papryki dajemy makaron .
Krok 1 - Paprykowe połówki na ostro foto
2
Kiełbasę kroimy na cienkie plasterki. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojonymi wędlinami wypełniamy paprykę .
Krok 2 - Paprykowe połówki na ostro foto
3
Na sam wierzch papryki dajemy osuszone i umyte pomidorki koktajlowe przekrojone na pół . Całość posypujemy jeszcze raz przyprawami .
Krok 3 - Paprykowe połówki na ostro foto
4
Na gotową za-faszerowaną paprykę dajemy 2 plastry sera żółtego . Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4 - Paprykowe połówki na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 01.09.2015 09:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak