Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papardele z krewetkami i szafranem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron papardele 100 g
krewetki mrożone 10-15
czosnek ząbki 3
cebula czerwona 1 mała
por 1 łyżka posiekany
pomidor 1 mały
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
imbir pół łyżeczki
sól
pieprz
chili szczypta
olej do smażenia
papryka czerwona 100 g
papryka żółta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Papardele z krewetkami i szafranem

Makaron ugotować na półmiękko, przelać zimną wodą i odcedzić.
Na patelnię wlać łyżkę oleju, dodać posiekany czosnek i cebulę, chwilę podsmażyć, dodać pokrojoną paprykę por i pomidora. Na koniec dodać rozmrożone krewetki i i przyprawy do smaku. Smażyć kilka minut do odparowania nadmiaru płynu. Dodać makaron, wymieszać i doprowadzić potrawę do podgrzania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.12.2013 18:23
smakowicie wygląda
eMMe 03.12.2013 20:02
Smaczne danie:)
Gabi44 03.12.2013 19:05
Bardzo apetyczne danie.
Jusiaa 03.12.2013 18:13
Pychotka, aż prosi się o zjedzenie :)
patryska76 03.12.2013 17:48
Palce lizać! ;-) ;-)
Rysia 03.12.2013 17:45
Wyśmienite danie,lubię krewetki,ale kupuję świeże tygrysie.
migotka28 03.12.2013 17:37
prezentuje sie znakomicie
Barbara13 03.12.2013 17:30
Ależ mi smaka narobiłaś,już dawno nie jadłam krewetek a do tego tak smacznie podanych
marcia7 03.12.2013 17:23
elegancka kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak