Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1-2 łyżeczki
przyprawa tzaziki Prymat 1,5 łyżeczki
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafiora po umyciu dzielimy na średniej wielkości różyczki, a następnie gotujemy al dente
Krok 1 - Panierowany kalafior foto
2
Jajko rozkłócamy z mlekiem. Bułkę tartą mieszamy z ostrą papryką i przyprawą tatziki
Krok 2 - Panierowany kalafior foto
3
Ugotowane , osuszone różyczki kalafiora maczamy w jajku, a następnie obtaczamy ze wszystkich stron w bułce
Krok 3 - Panierowany kalafior foto
4
Smażymy bardzo krótko na rozgrzanym głębokim oleju. Jeśli przetrzymamy za długo - efekt będzie jak na zdjęciu :)
Krok 4 - Panierowany kalafior foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 19.05.2015 13:30
smakowite :)
bertpvd 19.05.2015 13:23
pyszny kalafiorek
AgaS10 19.05.2015 09:34
baaardzo lubię kalafiora:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak