Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki w keczupowej marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 0,5 kg
olej 3 łyżki
ketchup 0,5 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
rozmaryn 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
masło 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki w keczupowej marynacie

1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.

2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem.

Pałki podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.06.2016 11:02
wyglądają pysznie
Ola1984 14.06.2016 07:57
Apetyczna porcja mięska :)
bartek8585 13.06.2016 23:07
smakowitości
Wacław 13.06.2016 09:50
pyszne jedzonko ;-)
ben-ka 13.06.2016 09:48
W keczupie są smaczne, robię takie.....
Ewelina1991 13.06.2016 08:02
pyszne mięsko
Maridka19 13.06.2016 07:46
Pyszny obiadek :)
Jolcia_90 13.06.2016 00:12
smacznie wyglądają :) Palce lizać :)
MAR3STA 12.06.2016 22:14
bardzo apetyczne
mysza75 12.06.2016 22:07
jakie fajne mięsko
Renata9 12.06.2016 21:45
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak