Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4-5 sztuk
chipsy paprykowe 150 g
musztarda 2 łyżki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Porada

Pałki podajemy z frytkami lub ziemniakami opiekanymi oraz sosami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów

Kroki postępowania

1
1. Przygotowujemy marynatę: majonez, jogurt naturalny i musztardę mieszamy razem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Umyte i osuszone pałki z kurczaka wrzucamy do miski z marynatą i obtaczamy w niej.
Krok 1 - Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów foto
2
2. Przygotowujemy panierkę: chipsy przesypujemy do reklamówki i gnieciemy za pomocą wałka. Natkę siekamy. Wszystko przesypujemy do miski, dodajemy paprykę słodką i ostrą.
Krok 2 - Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów foto
4
3. Udka najpierw obtaczamy w marynacie, a następnie w panierce. Tak przygotowane mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów foto
5
4. Blaszkę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
Krok 4 - Pałki kurczaka w paprykowej panierce z chipsów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.05.2016 19:37
Fantastyczny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak