Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki indyka z tymiankiem i cytryną

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
tymianek 8-12 gałązek
oliwa 8 łyżek
indyk 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki indyka z tymiankiem i cytryną

Pałki z indyka myjemy. Osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem. Cytrynę należy sparzyć.Ścieramy całą cytryn ze skórki. Skórkę z cytryny wcieramy w pałki. Wyciskamy pół soku z cytryny na pałki z obu stron. Gałązki tymianku układamy po 2-3 z obu stron. Marynujemy kilka godzin(najlepiej na noc). Polewamy oliwą(jeśli pieczemy w rękawie nie trzeba). Nagrzewamy piekarnik do 180C. Pieczemy pałki ok 1h-1,15h. Jeśli w rękawie pieczemy to ok 10minut szybciej. Podaję z ryżem lub ziemniakami oraz surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 03.09.2013 14:39
wygląda znakomicie
joanna30 03.09.2013 12:18
Wspaniałe mięsko do obiadu
Megg 03.09.2013 10:35
wspaniałe, przepyszne mięsko
stefcia
stefcia 03.09.2013 00:18
lubię takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak