Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 5 szt
włoszczyzna
Kukurydza z Puszki
sałata
por liść
papryka czerwona
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w galarecie

Ozorki dokładnie umyć, moczyć godzinę w zimnej wodzie. Następnie ozorki i włoszczyznę ziele ,listek włożyć do wrzącej wody, posolić i gotować do miękkości. Wyjąć z wywaru i przełożyć do zimnej wody Przestudzone ozorki obrać ze skóry, pokroić w skośne plastry. Wywar przecedzić przez sito. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w gorącym wywarze. , zagotować mieszając energicznie . Sklarowany wywar przecedzić przez lnianą ściereczkę ułożoną na sicie, doprawić. Pozostawić do stężenia. Pokrojone ozorki ułożyć na półmisku, przybrać rzodkiewką , liściem pora ,sałatą , kukurydzą , papryką , liśćmi sałaty. Zalać tężejącym płynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 14.09.2013 09:11
takie, robione samemu są najlepsze!
adelajda 30.05.2013 09:59
lubię ozorki
mirosława4 27.04.2013 20:05
apetyczne danie
Ewelina38 02.04.2013 21:11
apetycznie wygląda jednak ozorki nie dla mnie .... :)
reniatka 09.12.2012 10:45
fajne
luki1984 09.11.2012 21:03
mniam mniam
aga130982 21.09.2012 10:25
mniam
aga130982 21.09.2012 10:25
mniam
Janek 20.09.2012 23:14
znakomity pomysł
AURELKA 13.09.2012 09:12
pięknie udekorowane , bardzo apetyczne
halina17 12.09.2012 20:16
Dobry przepis.
Aleksandraa 12.09.2012 19:30
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak