Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy motylek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
truskawki świeże kilka
pomarańcza 1 szt.
masło 2 łyżki
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy motylek

Z chleba wyciąć serduszka. Pomarańczę dokładnie umyć i z połowy zetrzeć skórkę na tarce o małych oczkach. Masło wymieszać ze skórką i posmarować kromeczki-serduszka. Chleb zarumienić z obu stron na patelni. Truskawki pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć z nich brzuszek i głowę motylka, skrzydła to będą serduszka. Motylka posypać cukrem pudrem i udekorować kawałkami pomarańczy i truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 14.11.2014 21:46
pysznie wygląda
wioleczka83 01.11.2014 23:03
super wygląda
Ela15 06.04.2014 13:59
extra pomysł
goofy9 13.08.2013 23:40
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak