Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
cukier 20 dag
margaryna 20 dag
jaja 2
miód płynny 2 łyżki
orzechy włoskie 25 dag
miód 2 łyżki
cukier 10 dag
masło 10 dag
mleko 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 25 dag
cukier puder 15 dag
czekoladana na wierzch ciasta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka rozpuszczona w 2 łyżkac

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec

Mąkę wymieszaj z sodą i posiekaj z margaryną.Dodaj jaja,cukier i miód,starannie wyrób.Podziel ciasto na dwie części,rozwałkuj na placki i piecz 20 minut w 180-190 stopniach.Gdy ciasto się piecze,stop masło z cukrem i miodem,a następnie dodaj orzechy,starannie wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.Na placku(surowym)rozsmaruj masę orzechową,wstaw do piekarnika i piecz jak pierwsze(20 minut w 180-190 stopniach).Ugotuj budyń na mleku,wystudź.Masło lub margarynę utrzyj z cukrem,dodając porcjami zimny budyń.Przygotowanym kremem posmaruj wystudzone ciasto z masą orzechową,przykryj drugim plackiem,udekoruj według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.10.2012 11:17
pychota
agam26 23.10.2012 11:06
uwielbiam orzechy
as28 23.10.2012 10:35
mniam
as28 23.10.2012 10:35
mniam
kupiska 23.10.2012 10:35
Orzechowe ciasto pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak