Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym (owsianka)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 porcja

płatki orkiszowe 1/2 szklanki
mleko 2 szklanki
masło migdałowe 2 łyżki
miód

Dodatkowo

banan 1/2 sztuki

Opcjonalnie

płatki migdałowe

Porada

Płatki owsiane zastąpiłam orkiszowymi, więc stąd ta nazwa - orkiszanka.

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszanka z bananem i masłem migdałowym (owsianka)

Płatki zalać mlekiem i gotować na niewielkim ogniu - do momentu aż całkowicie wsiąkną mleko.
Następnie należy dodać masło migdałowe, dokładnie wymieszać i dosłodzić według smaku.
Całość przełożyć do miseczki.
Wierzchu obłożyć plasterki banana oraz opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 17.07.2017 09:27
Dziękuję :)
gusia1000 10.07.2017 20:43
Super jedzenie.
Ola1984 10.07.2017 10:02
Uwielbiam owsianki :) Twoja prezentuje się bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak