Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki żydowskie z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 2 kg
marchew 4 szt
cebula 5 szt
chrzan
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki żydowskie z marchewką

Ogórki kroimy w dość grube plasterki. Obraną marchew ścieramy na grubej tarce lub kroimy w cienkie plasterki.

Do słoików przekładamy na dno marchew, następnie ogórki, cebulę, dodajemy po kawałku chrzanu, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.

Z wody, octu, cukru, soli, ostrej papryki i pieprzu zagotowujemy zalewę. Zalewamy w słoikach ogórki, zakręcamy i pasteryzujemy ok 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 05.10.2015 14:09
ciekawy pomysł na ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak