Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w curry
Zalewa: cukier i ocet zagotować, dodać curry, pieprz, paprykę słodką, gorczycę i koperek posiekany.
Ogórki układać ciasno do słoików, zalać zimną zalewą, pasteryzować 5 minut.
ogórki | 2,5 kg |
cebula | 3 szt |
cukier | 3 szklanki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 2 łyżeczki |
Gorczyca biała cała Prymat | 2 łyżeczki |
koper świeży | 2 łyżeczki |
sól | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Zalewa: | 3 szklanki |
ocet | 3 szklanki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: