Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista potrawka fasolkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
cebula 2 szt
fasolka szparagowa 40 dkg
pomidory 3 szt
marchewka 1 szt
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 2 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista potrawka fasolkowa

Fasolkę ugotować na półtwardo. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu. Dodać pokrojone mięso i marchewkę, podsmażyć. Dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane papryczki i przyprawy. Dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać. Na koniec dodać pokrojona fasolkę, poddusić jeszcze 5-10 minut i doprawić do smaku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak