Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowy ryż na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
przyprawy
cebula 1 mała
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowy ryż na szybko

Ryż gotujemy chwilę w osolonej wodzie, by lekko zmiękł. Następnie cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej poddgotowany ryż i chwilę smażymy. Kostkę bulionową rozrabiamy w szklance wrzątku i wlewamy do ryżu. Doprawiamy. Dusimy pod przykryciem, aż ryż "wchłonie" całą wodę. Gdy tak się stanie, dodajemy do ryżu warzywa na patelnię i dusimy aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.08.2013 22:07
uwielbiam takie danie... i ryż, jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak