Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki zapiekane na patelni z twarożkiem i konfiturą porzeczkową
Kroki postępowania
Patelnie smarujemy masłem, układamy naleśniki, podsmażamy do zarumieniania z dwóch stron.
mleko | 330-350 ml |
mąka pszenna | 200 g |
jajko | 1-2 szt |
cukier puder | 1 łyżka |
tłuszcz do smażenia |
twaróg | 250 g |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 2-3 łyżki |
konfitura z czarnej porzeczki | |
cukier puder | |
masło |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: