Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI Z MASĄ JEŻYNOWO-KREMOWĄ, BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka 3/4 szkl
mleko 250 ml
jajko 2
cukier 2 łyż
sól szczypta
olej łyż

Masa jeżynowa

jogurt naturalny 350 g
serek mascarpone 250 g
jeżyny 125 g
cukier puder 2 łyż

Dodatkowo

śmietana 30% 200 g
cukier puder 2 łyż
borówki 100 g
czereśnie kilka do dekoracji
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI Z MASĄ JEŻYNOWO-KREMOWĄ, BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI

Składniki ciasta łączę, smażę naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Studzę.
Przygotowuję masę do naleśników: dokładnie miksuję jogurt, mascarpone, jeżyny i cukier. Następnie chłodzę w lodówce.
Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem.
Naleśniki smaruję przygotowaną masą, zwijam w rulony, układam na talerzu. Wierzch smaruję ubitą śmietaną, całość posypuję borówkami i płatkami migdałów. Dekoruję czereśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.05.2017 19:29
smacznie wyglądają
Ola1young 09.05.2017 18:06
mnie już ślinka leci ;)
halina17 08.05.2017 21:37
Dobre naleśniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak